NEC vanmiddag voor trainingskamp naar Bonaire

bron: De Gelderlander

NIJMEGEN - De hagelwitte shirts waren maandagmorgen binnen de korste keren doorweekt. NEC heeft een nieuwe conditie- hersteltrainer. Toine van de Goolberg is de naam en de Brabander zette in het Goffertstadion gelijk maar de toon voor de rest van het seizoen.

"De groep is de vakantie goed doorgekomen", wist Van de Goolberg na afloop van de looptest. Hij kende de verhalen van twee jaar geleden toen een aantal spelers bij die eerste test door de mand viel. "Dat heb ik allemaal gehoord, maar zoiets was nu absoluut niet aan de orde. We zijn heel tevreden, maar begrijp me goed, wat ze nu hebben gedaan is dus niet de lathoogte, hè", stelde hij de spelers nog enkele pittige sessies in het vooruitzicht.

Wat dat betreft kan de selectie de borst natmaken. Vanmiddag vertrekt NEC naar Bonaire voor een trainingskamp van tien dagen. En Van de Goolberg heeft ook een ticket.

Graag had Mario Been nog wat stoelen in het vliegtuig gereserveerd voor twee nieuwe aanvallers, maar de lege plekken die Kevin Bobson en Jeremain Lens op de flanken hebben achtergelaten, zijn nog steeds niet ingevuld."

Zulke spelers heeft dit elftal zeker nog nodig", wist de NEC-trainer. " Aanvallers met diepgang. Jongens die een actie kunnen maken. Het liefst had ik ze meegenomen naar Bonaire, maar dat zat er niet in. Nu hoop ik ze erbij te hebben als we 19 juli aan het tweede deel van onze voorbereiding beginnen." Op zijn verlanglijstje staan de namen van Feyenoorders als Andwelé Slory en Tim Vincken en die van Ajacied Leonardo.

Dat Ben Sahar zeker niet meer zal aansluiten, omdat de 18-jarige Israëlische international door Chelsea verhuurd zal worden aan FA Cup-winnaar Portmouth, maakte van Carlos Aalbers een teleurgesteld man. "Vooral omdat we toch twee maanden met Sahar zijn bezig geweest", zei de technisch directeur van NEC. "Op een gegeven moment zag het er zo goed uit dat hij hier geweest is. Die jongen had een goed gevoel bij NEC, maar uiteindelijk raakten we verstrikt in allerlei regels. Werd het financieel een onhaalbare zaak en konden we het niet meer over de streep trekken."

Een transfer die wel z'n beslag gaat krijgen is die van Brett Holman. Volgens zijn zaakwaarnemer Karel Janssen wappert AZ met een contract voor vier jaar. "Maandag komt Brett naar Nederland. We zijn er bijna uit met AZ. Er volgt dan alleen nog een medische keuring."

Over het bedrag van drie miljoen dat links en rechts opdook, haalde Janssen zijn schouders op. "Daar doen wij nooit mededelingen over."

Dat er een streep door de naam van Holman was gezet, vond Been nog steeds jammer, maar tegelijkertijd was de coach verheugd over de komst van de Deense jeugdinternational Lasse Schöne, die NEC overnam van De Graafschap. "Een andere voetballer dan Brett. Die kon als geen ander het juiste moment kiezen om diep te gaan. Schöne heeft meer technische bagage. Zijn eerste balcontrole is heel goed. Ook een jongen die een doelpunt kan maken. Voetballend gaan we er zeker niet op achteruit. Alleen vergt die wisseling een andere manier van spelen. Dat gaan we nog uitvinden."