Nelisse: "We kunnen geschiedenis schrijven"

bron: VoetbalPrimeur

Robin Nelisse hoopt zondag te kunnen spelen voor de Nederlandse Antillen tegen Haïti. De aanvaller van Red Bull Salzburg is genezen van een blessure aan zijn rechterkuit en is klaar voor het komende kwalificatieduel.

De oud-aanvaller van FC Utrecht was in de voorgaande ontmoeting tussen Haïti en de Nederlandse Antillen niet inzetbaar vanwege de genoemde blessure. Zondag moet de ploeg van bondscoach Leen Looyen de definitieve stap zetten op weg naar de poulefase van de kwalificatie voor het WK 2010.

De kans is groot dat Nelisse als aanvoerder in de basis zal starten tegen Haïti. "We beginnen daar gewoon aan en kijken wel hoe ver we komen", aldus de aanvaller tegenover Amigoe.

Het vertrouwen is aanwezig bij de Antilliaanse ploeg. "Het moet kunnen. Al wordt het niet gemakkelijk. De uitgangspositie met de 0-0 van het duel in Port-au-Prince is in ieder geval goed. We kunnen geschiedenis schrijven. Nog nooit is een Antilliaanse ploeg in een WK-kwalificatie verder gekomen dan de tweede ronde. We zullen hoe dan ook moeten scoren", aldus de spits.

De Antilliaanse ploeg is vooral een hechte ploeg volgens Nelisse. "De sfeer is prima. Dat zie je ook in het veld. Iedereen werkt voor elkaar. Neem de verdediging. Een groot collectief. Het begint bij balverlies al voorin, bij de aanvallers. Er wordt dan snel omgeschakeld. Ook daarom is tot nu toe de nul achter vastgehouden."