Onderhandelingen Nederlandse Antillen met Canada van start

bron: RVD Antillen

Op 16 juni j.l. is een Canadese delegatie in Willemstad gearriveerd om een belasting informatie-uitwisseling verdrag te onderhandelen met de Nederlandse Antillen.

De onderhandelingen stonden gepland voor 17, 18 en 19 juni. Als eerder bericht heeft de Staatssecretaris Rosaria de Canadezen op de dinsdag ochtend hartelijk begroet en de hoop uitgesproken dat het resultaat van de onderhandelingen een eerste stap zouden zijn naar een verdere en nadere samenwerking tussen Canada en de Nederlandse Antillen. Naar nu verluid is er reeds gisteren een overeenstemming bereikt over de tekst van dit belastingverdrag. Hoewel er stevig gediscussieerd is, zijn de besprekingen in een goede sfeer verlopen.

Voor Canada schijnt dit het eerste belastingverdrag te zijn in de Caribische regio. Voor de Nederlandse Antillen is het eveneens een belangrijke stap daar nu naast het verdrag met de Verenigde Staten van Amerika, en het binnenkort te tekenen verdrag met Mexico, nu ook een verdrag met Canada tot stand staat te komen. Uiteraard zal het onderhandelingsresultaat nog aan beide zijden een wetgevingstraject in moeten gaan alvorens het getekend kan worden.