Bouw aanleg golfbaan Santa Barbara op schema

bron Santa Barbara Plantation N.V

Santa Barbara Plantation N.V. en de Universiteit van Leiden onderhouden al meer dan een jaar goede contacten. Dat heeft erin geresulteerd dat medio juni gestart is met archeologisch onderzoek op een deel van het uitgestrekte gebied om te zien wat er nog gevonden kan worden van overblijfselen van de bewoners van dit eiland vóór de komst van de Spanjaarden en andere Europeanen meer dan vijf eeuwen geleden. Santa Barbara Plantation en de Universiteit van Leiden financieren dit project samen.

Geheel volgens plan rondt het team van de Universiteit van Leiden dit onderzoek eind augustus af op de plek die bijzonder interessant wordt geacht. De bevindingen worden later vastgelegd in verslagen. Volgens plan kan de ontwikkelaar later dit jaar in dat specifieke gebied beginnen aan de aanleg van de holes 8 en 9 van de golfbaan van wereldallure die daar moet komen. Er wordt al volop gewerkt aan de aanleg van de rest van de golfbaan en andere onderdelen van dit prestigieuze project.

Voor alle duidelijkheid wil Santa Barbara Plantation benadrukken dat het Leidse onderzoek op geen enkele wijze de voortgang van het project stremt noch dat dit archeologisch onderzoek geleid heeft tot vertraging in de bouw. Er is voorzien in oplevering van de golfbaan in de herfst van volgend jaar en vooralsnog ligt alles geheel op schema.