Bursalen uit Curaçao goed aangekomen

bron: Antillenhuis

In totaal 91 studenten zijn vanmorgen op Schiphol uit Curaçao aangekomen om in Nederland hun vervolgopleiding te genieten. Het betreft een eerste groep van drie. Donderdag en vrijdag worden respectievelijk de tweede en derde groep in Nederland verwacht. De eerste groep zal hun studie vervolgen in Rotterdam en omstreken. De studenten die donderdag en vrijdag arriveren, zullen gaan wonen en studeren in Den Haag, Amsterdam, Tilburg en elders in Nederland.

Aan boord van het vliegtuig, behalve de 91 studenten, ook enkele begeleiders en de Gedeputeerde van Onderwijs van het Eilandgebied Curaçao, mw. Marilyn Alcala-Walle en de heer Jonathan Jukema, directeur van de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC).

In Nederland werden de studenten op Schiphol ontvangen door Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, mw. Mavis Brooks-Salmon en mw. Magda Rafael van SSC Nederland. Mw. Brooks-Salmon was aanwezig om de studenten namens het Antillenhuis welkom te heten in Nederland.

Deze hele week zullen de studenten wegwijs worden gemaakt in Nederland, zullen zij hun nieuwe huisvesting leren kennen, bankrekeningen openen en andere zaken regelen.

Gedurende hun studieperiode in Nederland worden zij begeleidt door SSC in Utrecht.