Gratis vacatureblad voor professionals

Curaçao kent vanaf 14 augustus een gratis blad voor werkzoekenden. Dit vacatureblad, dat wekelijks in een oplage van 5.000 zal verschijnen, heeft twee doelgroepen: starters op de arbeidsmarkt en mensen die al een baan hebben, maar op zoek zijn naar andere carrièremogelijkheden.

Het weekblad biedt tientallen vacatures voor professionals met een opleiding van MBO of hoger, in alle sectoren van de economie. Ook zijn er redactionele artikelen over de arbeidsmarkt, het sollicitatieproces en de voorbereiding op een succesvolle sollicitatieprocedure.

De voertaal is Nederlands, en het blad wordt uitgegeven door Vakatura Media, een jonge organisatie die gespecialiseerd is op het gebied van de arbeidsmarkt.

Directeur Kenneth Martis die de arbeidsmarkt als geen ander kent, is vol vertrouwen over zijn initiatief: ‘Wij hebben bewust gekozen voor een direct marketing instrument. Op deze manier bieden wij werkgevers die op zoek zijn naar nieuw talent, de mogelijkheid om hun inspanningen te concentreren op één middel, dat 100% zeker de gezochte doelgroep bereikt. Aan de andere kant hoeft de werkzoekende ook niet veel media te raadplegen tijdens zijn zoektocht naar zijn droombaan.’

Martis, die de naam van het blad nog niet wenst te verklappen, vervolgt tevreden: ‘Beide partijen op de arbeidsmarkt zullen profijt hebben van het magazine, zowel de werkzoekende als de werkgever die op zoek is naar werkzoekende professionals. Ons blad wordt straks de kortste weg tussen de werkgever en werkzoekende.’