NEC krijgt international Antillen op proef

bron: Voetbal Centraal

NEC probeert een nieuwe speler aan te trekken, meldt Voetbal International.
Shanon Carmelia mag proberen een contract te verdienen bij de Nijmegenaren. In eerste instantie wil de club de speler bij de beloftes stallen om ervaring op te laten doen.

Bondscoach Leen Looyen selecteerde de jongeling voor zijn elftal dat deelnam aan de kwalificatie voor het WK 2010. In de tweede ronde struikelde zijn land, de Nederlandse Antillen, over Haïti, dat over twee wedstrijden gezien een beter resultaat had neergezet. Carmelia kwam echter niet in actie.

Bondscoach Looyen vertelde tijdens de kwalificatieronde over de international: 'Je ziet aan alles dat hij een erg goede voetballer gaat worden. Hij mist nu nog wat kracht maar heeft zeker veel potentie. Ik heb vertrouwen in die jongen.' Looyen, overigens ook scout van NEC, beval de speler aan bij zijn club.

Naast Carmelia is ook de eveneens Antilliaan Ryadh Monte op proef. Hij mag proberen zich te bewijzen bij de A-selectie. NEC werkt samen met de Nederlandse Antillen, vandaar dat de twee spelers mee mogen trainen met het eerste elftal. Ook bij de B-1 van de club lopen twee Antilliaanse jongens rond.