Protestantse HAVO op Curaçao breidt uit

Ondanks het uitblijven van overheidssubsidie gaan de plannen voor de uitbouw van de HAVO school van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) door. In augustus begint VPCO het schooljaar met twee nieuwe brugklassen. De school, die het afgelopen schooljaar van start ging met twee brugklassen, bestaat dan uit vier klassen.

VPCO is na een onderhoud met Onderwijs- gedeputeerde Marilyn Alcalá-Wallé positief gestemd over een oplossing op termijn, zegt bestuursvoorzitter Andy Kusters. Het protestantse schoolbestuur is augustus 2007 na zeven jaar wachten op toestemming met een eigen school begonnen. Het verzoek werd telkens afgewezen omdat er geen geld was voor een vierde HAVO-school.

De vier klassen van de protestantse havoschool zijn gevestigd in de Marnixschool op Rio Canario. Volgens Kusters heeft VPCO een nabijgelegen locatie op het oog voor uitbreiding. Voor de toekomst wordt gedacht aan een meer structurele oplossing waarbij de HAVO school verhuist naar de Marnixschool op Cas Cora waar ook het VSBO gevestigd is. De bedoeling is dan een scholencomplex te vormen waarbij het VSBO een beetje afgebouwd wordt voor een beter evenwicht.