UNA neemt Akademia Pedagógiko over

Alle nieuwe studenten die in augustus hun onderwijzersopleiding starten worden automatisch student aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA), dus ook de studenten die zich in eerste instantie hebben aangemeld voor de opleiding van de Akademia Pedagógiko Kòrsou (APK).

De APK-docenten behouden het komende schooljaar hun contract maar komen te vallen onder de Algemene Faculteit van de UNA. Dit staat in het convenant dat vanmiddag ondertekend is voor de integratie van APK in de lerarenopleiding funderend onderwijs (Lofo) van de UNA.

Beide instellingen moeten op korte termijn voorstellen indienen voor bekostiging van het integratieproces. Voor aanvang van het collegejaar moeten de UNA en de Eilandsraad hierover een besluit nemen. Voor de tweede- en derdejaarsstudenten van de Lofo verandert niets, en ook de tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten van APK blijven tot hun afstuderen onder de APK-paraplu vallen. Voor de rechtspositie van het APK-personeel wordt voor aanvang van het schooljaar een separaat akkoord opgesteld tussen de APK-directie en de UNA. De APK-directie moet ook op korte termijn een sociaal plan indienen.