Cft opent expositie Bonaireaanse kunstenaars

bron: CFT
Kantoorpand De Rouvilleweg ook expositieruimte

Het College financieel toezicht (Cft) opende woensdagmiddag een expositie van Bonaireaanse schilders in het kantoorpand van het secretariaat. Cft combineert tijdelijk de kantoorfunctie van dit statige gebouw aan de De Rouvilleweg in Otrobanda met een meer kunstzinnige functie. Het College, dat vooralsnog alleen op de BES-eilanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba) haar werkzaamheden uitvoert, wil op deze manier een podium bieden aan kunstenaars van deze eilanden.

De kunstenaars Winfred Dania, Nochi Coffie en Renata van der Bijl hebben gebruik gemaakt van deze gelegenheid om hun werk te tonen. Het werk van Dania is magisch-realistisch en dat van Coffie is meer geconcentreerd op kenmerkende aspecten van zijn geboorte-eiland Bonaire. In het werk van Van der Bijl staat het leven centraal. Dania en Coffie waren zelf aanwezig bij de première. De officiële opening werd uitgevoerd door galerij-houdster Poppie Verboom.

De première werd verder bijgewoond door de leden van het College die voor twee weken op Curaçao zijn om werkbesprekingen te voeren met delegaties van alle Antilliaanse eilanden en het Land. Ook deze delegaties woonden de opening première bij. Gedeputeerden Elhage en Nicolaas van Bonaire waren zichtbaar trots op het werk van hun eilandgenoten.

De expositie zal twee ochtenden per maand te bezichtigen zijn. In uitgaansbladen publiceert het Cft tijdig de openingsdagen en –tijden.