Correspondent Curaçao voor Novum Nieuws

bron Antilliaans Dagblad

Het Nederlandse persagentschap Novum Nieuws heeft de op Curaçao wonende journalist Rens van der Hammen aangesteld als correspondent voor de Antillen. Van der Hammen werkte eerder voor onder meer de Amigoe en het Antilliaans Dagblad.

Novum Nieuws voorziet Nederlandse media van nieuws en is daarmee een concurrent van het aloude ANP (Algemeen Nederlands Persbureau), waarvoor op Curaçao Oscar van Dam correspondent is.

Het lijkt er op dat de jarenlange klacht uit de Antillen dat Nederlandse media geen serieuze interesse tonen voor de eilanden wordt verhoord. Eerder stationeerden NRC Handelsblad en de Volkskrant al vaste correspondenten op Curaçao. Die kranten belichten sindsdien ook de achtergronden bij het nieuws zodat hun (Nederlandse) lezers berichten over dagelijkse gebeurtenissen in een bredere context kunnen plaatsen.

De spreekwoordelijke keerzijde van de medaille is wel dat ook ‘Den Haag’ veel sneller en beter op de hoogte is van ‘misstanden’ zoals politieke benoemingen en ondeugdelijke jaarrekeningen.