Deloitte treedt toe tot Caribische cluster

WILLEMSTAD - De accounting- en adviesmaatschap Deloitte op de Nederlandse Antillen en Aruba gaat zich aansluiten bij de cluster van Caribische Deloitte kantoren. Naast de Antilliaanse en Arubaanse kantoren wordt de cluster gevormd door Deloitte kantoren in zeven andere landen in het Caribische gebied en op Bermuda.

“Klanten verlangen consistente dienstverlening, waar dan ook ter wereld. Door de cluster kunnen we niet alleen onze klanten die op meerdere eilanden actief zijn beter bedienen, maar de cluster biedt ook tal van mogelijkheden om ons verder te professionaliseren en te groeien”, zo verklaarde de heer Alex Mollen, Managing Partner van Deloitte Nederlandse Antillen & Aruba. Hij voorziet ook voordelen zoals de mogelijkheid om samen teams te vormen die klanten van dienst zijn, een betere schaalgrootte, expertisecentra binnen de regio, trainingen, een gecoördineerde klantenaanpak, personeelsuitwisseling, en op heel wat andere terreinen.

“Wij zijn erg positief over de mogelijkheden die de cluster ons aanreikt en de resources die hierdoor beschikbaar komen.”, aldus de heer Mollen. “Het integratieproces is in volle gang. Zo zal Frank Paredes, de Chief Executive Officer van de cluster, ons morgen bezoeken voor een aantal informatiesessies met onze staf”. De cluster past geheel in de visie van Deloitte, namelijk “To be the standard of excellence”.

In het transitieproces van de maatschap naar een Caribische cluster zal Anthony Cijntje RA uittreden als vennoot van de maatschap. De heer Marcelino Quant CPA, vennoot van kantoor Aruba, zal op Curaçao gedetacheerd worden ter waarborging van de continuïteit van de klantenservice. Marcelino Quant is 22 jaren verbonden aan Deloitte en bedient al veel klanten op Curaçao. Verder zal het cliënten service team van Deloitte op Curaçao onveranderd blijven, geleid door Alex Mollen, Managing Partner, en Freddy Curiel, counselor van de maatschap.

De Deloitte Caribbean & Bermuda Cluster zal ongeveer 35 vennoten en meer dan 750 medewerkers kennen. Naast de Nederlandse Antillen en Aruba zijn kantoren van de Deloitte cluster actief op Jamaica, Trinidad, Cayman Islands, Bahamas, Barbados, British Virgin Islands en Bermuda.