Eerste editie VAKATURA!

bron: pbs_bv

De eerste editie van Curaçao’s nieuwste gratis weekblad is vandaag verschenen. Het blad dat de toepasselijke naam VAKATURA! (mèt uitroepteken) draagt, is op het hele eiland verkrijgbaar, inclusief op de instituten voor hoger onderwijs. Jonge pas afgestudeerde werkzoekenden mochten gisteren al de eerste exemplaren in ontvangst nemen en hun reacties zijn bijzonder positief.

Mirena Melaan, die recentelijk haar diploma receptioniste/telefoniste behaalde, heeft in de eerste editie van VAKATURA! al twee vacatures gezien waar ze op gaat reageren. Glunderend: ‘Mijn CV gaat vandaag nog op de mail.’ Mirena gaat doorstuderen voor directie-secretaresse en deze studie wil ze combineren met de droombaan die ze snel hoopt te bemachtigen.

Kenneth Martis, directeur van Vakatura Media die het weekblad uitgeeft, is uiterst tevreden. VAKATURA! is een uitstekend middel voor de werkgever die op zoek is naar talentvol nieuw personeel. Niet voor niets beschrijft het blad zichzelf als ‘de kortste weg tussen werkgever en werkzoekende’. Martis: ‘We hebben heel bewust gekozen voor een direct marketing instrument, want zo bieden we de werkgever en de werknemer een podium waar ze elkaar zonder veel omwegen kunnen vinden.’

Hij vervolgt: ‘We zijn al vier jaar geleden begonnen met het plan voor een vacatureblad voor Curaçao, maar de tijd ervoor is nu pas rijp. Zo kunnen we mooi inspelen op de aantrekkende economie die voor een sterke groei van de werkgelegenheid zorgt. Er is veel werk, nu moeten alleen de werkgevers en de werknemers elkaar zien te vinden. En wij willen graag de jongelui bijstaan, die vaak niet goed weten wat ze moeten doen om aan een goede baan te komen.’
VAKATURA! verschijnt 48 keer in een volledig jaar, in een oplage van 5.000. In de zomer-, kerst- en nieuwjaarsweken wordt het blad niet uitgegeven. VAKATURA! is serieus en degelijk, maar tegelijkertijd helder en toegankelijk: een stijl die appelleert aan zowel MBO’ers, HBO’ers als WO’ers. De voertaal van VAKATURA is Nederlands.

VAKATURA! wordt uitgegeven op tabloid formaat en gedrukt op krantenpapier, voor een groot gedeelte in kleur. Driekwart van het weekblad moet bestaan uit vacatures, overzichtelijk gerangschikt in de diverse sectoren van de economie. De eerste pagina’s zijn volledig bestemd voor redactionele inhoud, met artikelen over de arbeidsmarkt en de voorbereiding op een succesvolle sollicitatieprocedure.

Naast nieuwsartikelen met thema’s over economie en de arbeidsmarkt, zijn er ook vaste rubrieken, zoals ‘Misbruikt!’ met juridische tips van mr. Lisanne Asjes van advocatenbureau Asjes-Carrega en ‘Vacature in VAKATURA!’ waarin een sollicitant vertelt waarom hij op deze vacature heeft gesolliciteerd en de werkgever uit de doeken doet waarom hij voor juist deze sollicitant heeft gekozen. Martis verwacht dat een andere rubriek, namelijk ‘Mijn eerste baan’, een klapper wordt: bekende Curaçaoënaars vertellen over die allereerste baan die ze wisten te scoren en hoeveel ze toen verdienden. Zo vertelt in de eerste editie Minister van Financiën Ersilia de Lannooy dat haar eerste baan bij McDonald’s en hoe haar carrière zich verder ontwikkelde. Van hamburgerverkoopster tot één van de meest invloedrijke vrouwen die Curaçao ooit heeft gekend. Slechts één voorbeeld van een glanzende carrière, en heel inspirerend voor werkzoekenden die net hun eigen loopbaan beginnen. En ook daar staat VAKATURA! voor.

Foto: Directeur van Vakatura Media, Kenneth Martis, toonde Mirena Melaan welke vacature het beste bij haar paste.