Gedichtenbundel in Papiamentu

bron Caribe Magazine

De Antilliaanse dichter, Charlton G. Marcos, heeft zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in het papiamentu onder de titel ‘Fo’i fondo di mi poron’. De bundel gaat over strijd, verlangen en troost. De presentatie van zijn gedichtenbundel vindt plaats in Groningen op 11 oktober 2008 in Groningen hotel.

Charlton is een bekende dichter in de Antilliaanse gemeenschap. Regelmatig is hij te zien op zowel nationale als internationale podia in Nederland. Zo was hij te bewonderen in Winternachten in 2003, bij Keti Koti in 2004, bij de presentatie van het kinderprentenboek ‘Ollie, Asie en Pelie’ in 2005, de eerste manifestatie van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, de CPNB ‘Nederland leest’ in 2006 en ode aan Pierre Lauffer in 2007.

Hij is geboren en getogen op Curaçao en heeft in Nederland zijn opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige voltooid. Tegenwoordig heeft hij een leidinggevende functie in Groningen. Hij was lid van de Antilliaanse, Arubaanse schrijversgroep Simia Literario en heeft een bijdrage geleverd aan de uitgebrachte bloemlezing ‘Bentana Habri’ van deze schrijversgroep.
Zijn eerste bundel in het Nederlands ‘Eenzaam maar toch niet alleen’ is verschenen ter gelegenheid van de manifestatie van ‘Nederland leest’ waarbij hij samen met de eerste auteur van ‘Nederland leest’ Frank Martinus Arion in de stadsbibliotheek ’s-Hertogenbosch optrad.

De gedichtenbundel ‘Fo’i fondo di mi poron’ kost € 19,95 en kan besteld worden bij zijn uitgever: MI Publishing E-mail: j.herry@inter.nl.net