Gevolmachtigde Minister was aanwezig bij ‘Samen Kleurrijk’

bron: Antillenhuis

De Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, was zaterdag j.l. aanwezig bij de opening van ‘Samen Kleurrijk’ in de gemeente Harderwijk. Namens de tweelinggemeenten Harderwijk en Ermelo was aanwezig wethouder Esther Verhagen.

Het multiculturele festival op het evenemententerrein van Harderwijk werd geopend doormiddel van een optreden en show van de Antilliaanse brassband/drumband Unita en een Antilliaanse dansgroep. Hierna volgde de officiële opening waarbij de heer Comenencia, mw. Verhagen en vertegenwoordigers van de multiculturele samenleving van Harderwijk het woord voerden. Onder hen de heer Hasan Uzum van de Stichting Geylani en de heer Hehmet Karaduvut van de Stichting Tabula Rasa.

De gasten volgden hierna een korte les in het bespelen en roffelen op een ‘djembe’. Dit vond plaats onder leiding van muziekdocent Robert Houtkamp. Hierna werden de diverse kraampjes op het terrein bezocht. Onder hen ook de informatiekraam van ‘Awa Nobo’ waarbij ook aanwezig was de heer Peter Meijer (oud-wethouder Ermelo) en momenteel motor achter het project.

Het festival duurde nog de hele dag tot 02:00 uur met optredens van diverse muziek- en dansgroepen. Het festival duurt van 23 augustus tot en met 22 november 2008.

Op de foto’s de aankomst van de Antilliaanse dansgroep en de Gevolmachtigde Minister en de wethouder bij de kraam van ‘Awa Nobo’ met eveneens op de foto Peter Meijer (foto: Antillenhuis/Alex Schuijl-Harderwijk)