Morgen laatste uitzending Tambú

bron Antillenhuis

Morgen, zaterdag 30 augustus, om 18:00 uur (Nederlandse tijd) vindt de allerlaatste uitzending plaats van Tambú, het programma voor Antillianen en Arubanen in Nederland.

Meer dan 30 jaar heeft het programma bestaan. Begonnen als een muziekprogramma met mededelingen over culturele activiteiten voor Antillianen en Arubanen heeft Tambú zich vanaf eind jaren zeventig ontwikkeld tot een journalistiek programma met nieuws en actualiteiten uit de Antillen en Aruba en uit de gemeenschap in Nederland. Sinds enkele jaren was Tambú dankzij internet ook op de eilanden te beluisteren. Het Curaçaose radiostation Radio Direct zond regelmatig grote delen of zelfs de hele uitzending uit. Tambú voorzag dus ook op Curaçao in een behoefte aan informatie over Antillianen en Arubanen in Nederland.

In de laatste uitzendingen in de maand augustus wordt er voornamelijk teruggeblikt op meer dan 30 jaar Tambú. Dat gebeurt met mensen, ook oud medewerkers, die een bijdrage hebben geleverd aan de uitzendingen. In de voorlaatste uitzending op 23 augustus komen de vaste luisteraars aan het woord. In de laatste uitzending op 30 augustus blikken de vaste correspondenten op Curaçao Hubert Paulina en Ivy Doorstam, Toko Winklaar op Aruba en Eddie Williams op St. Maarten terug op hun jarenlange medewerking aan Tambú. In deze uitzending zijn natuurlijk ook de andere vaste medewerkers en oud-medewerkers voor het laatst te horen. Zoals Marlon Reina, Romeo Hoost, Ronald Muyden, Morela Felicia, Favell Maduro , Shòròmbu (pseudoniem voor Egbert Juliana) en Désirée Martis.

Aan de laatste uitzending morgen nemen dus tal van speciale gasten deel, waaronder de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia. Luisteren dus !

Meer informatie: http://www.omroep.nl/nps/tambu/