Rosaria promoot lokale financiele sector in Brussel

bron Staatssecretaris van Financiën van de Nederlandse Antillen

De Staatssecretaris van Financiën, dhr. Alex Rosaria zal aan het eind van deze week afreizen naar Brussel voor deelname aan het 62ste International Fiscal Association (IFA) congres. De Staatssecretaris zal vergezeld worden door dhr. mr. Cedric Josepa, directeur Fiscale Zaken.

In Brussel zal de Staatssecretaris onder anderen participeren en als spreker optreden aan het aldaar georganiseerde seminar van de CIFA (Curaçao International Financial Services Association). Dit seminar staat in het teken van het promoten van Curaçao als internationaal financieel dienstencentrum. “Deze promotie is een belangrijk middel in het kader van de doelstelling om onze internationale financiële dienstensector in de wereld top-10 te krijgen. Wij gaan Curaçao neerzetten als een rotsvaste jurisdictie die zich van haar concurrenten weet te differentiëren, aldus een enthousiaste Rosaria.

Het IFA-congres is een jaarlijks evenement waarbij de top van ’s werelds fiscale experts bijeenkomt. Naast een formeel programma waarin ditmaal “non-discriminatie in het kader van dubbele belasting” en “belasting op grensoverschrijdende rentebetalingen” de hoofdonderwerpen zijn, is er ruimschoots gelegenheid voor informele contacten. Gepland is dan ook een aantal informele gesprekken met aanwezige delegaties van o.a. Israël en Zuid Afrika. “Diverse voor ons interessante landen zullen worden aangesproken”, aldus Rosaria. In eerste reactie op de inschrijving van het IFA-congres blijkt ook dat er dit jaar een aanzienlijke belangstelling is voor deelname.

Gedurende zijn verblijf in Brussel zal dhr. Rosaria tevens gesprekken voeren met HM Ambassade te Brussel en de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk te Brussel. Deze gesprekken zullen onder anderen gaan over de zwarte lijst notering van de Nederlandse Antillen door een aantal Europese landen. Deze kwestie is ook eerder door de Staatssecretaris Rosaria in Den Haag op tafel gelegd aan vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Verder staan ook gesprekken gepland in Luxemburg.

Het IFA-congres zal duren van 31 augustus tot en met 5 september.