St. Eustatius Business Association neemt deel aan handelsmissie “Zakendoen in het Koninkrijk der Nederlanden”

bron STEBA

De St. Eustatius Business Association (STEBA) zal ook dit jaar weer deelnemen aan de handelsmissie, georganiseerd door de Curacaose organisatie InterExpo, met als thema “Zaken doen in het Koninkrijk der Nederlanden”. Plaats van handeling zal dit keer zijn Rotterdam waar 9 zalen zijn gehuurd in het Groothandelsgebouw in het hartje van de stad. Het is de verwachting dat alle eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba van de partij zullen zijn.

De missie vindt plaats van 16 t/m 19 november. De openingsdatum geeft aan het evenement een extra Statiaans tintje, daar dit samenvalt met de viering van Statia Dag. Voor deze gelegenheid zullen ook de festiviteiten welke jaarlijks in Nederland worden georganiseerd door de stichting “Friends of Statia” in het groothandelsgebouw worden georganiseerd. Het is hierbij de bedoeling dat het ene evenment geleidelijk overgaat in het andere.

Het doel van het handelsmissie is om zakenmensen en investeerders vanuit alle delen van het koninkrijk samen te brengen om de bedrijvigheid en handel tussen de landen te stimuleren en te komen tot verschillende vormen van samenwerking. Het is de bedoeling dat de missie ook mogelijkheden biedt voor het wederzijds aanbieden van producten en diensten.

De handelsmissie zal uit drie onderdelen bestaan. In de eerste plaats is er de beurs, waar bedrijven hun producten en diesten aanbieden. Daarnaast is er en matchmaking programma. Hierbij worden deelnemers in contact gebracht met potentiele klanten en bedrijven waarmee men zaken zou kunnen gaan doen. Tenslotte wordt er een congress georganiseerd met de thema’s “Herstructuring van de Nederlandse Antillen” en “Duurzame economische ontwikkeling van de eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba”.

Naast STEBA zelf is het ook de verwachting dat de Statiaanse overheid en een aantal individuele bedrijven van St. Eustatius aan de handelsmissie zullen deelnemen.