'Sterke vrouwen in het Koninkrijk'

bron nieuwsbrief NICIS Institute

'Sterke vrouwen voor een nieuwe sterke generatie'. Onder dit motto zetten 14 vrouwelijke (oud)bestuurders uit alle delen van het Koninkrijk zich in voor een betere toekomst voor vrouwen en jongeren. Centraal binnen dit initiatief staan Antilliaanse en Arubaanse moeders en hun kinderen, zowel in Nederland als op de Antillen en Aruba. Versterking van de positie van de vrouw kan een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van de jeugd. Daarom organiseert het ministerie van BZK samen met de gemeente Almere op woensdag 8 oktober 2008 een netwerkbijeenkomst.

Het doel van de netwerkbijeenkomst is het leggen van (nieuwe) contacten op uitvoeringsniveau tussen professionals (m/v). Het gaat dan om maatschappelijk werkers, gezinscoaches, docenten en wijkregisseurs uit beide delen van het Koninkrijk. Daarnaast is de bijeenkomst bedoeld om ervaringen uit te wisselen en een inhoudelijke discussie te voeren over de versterking van de positie van Antilliaanse en Arubaanse vrouwen en jongeren in beide delen van het Koninkrijk.

De netwerkbijeenkomst is vooral bedoeld voor: Uitvoeringsprofessionals; Maatschappelijk werkers; Gezinscoaches; Docenten; Wijkregisseurs; Coördinatoren en (beleids)medewerkers van de 21 Antillengemeenten; Leden van het VNG Antillenplatform; Leden van de Arubaanse en Antilliaanse gemeenschap in Nederland.

Programma:
09.00 uur Inloop en inschrijving,
10.00 uur Opening door minister-president De Jongh-Elhage (onder voorbehoud),
10.30 uur Workshops,
1) Onderzoek: gezinsstructuren in het Koninkrijk, heden, verleden en toekomst,
2) Jongerenwerk,
3) Empowerment door sport en beweging,
4) Microkrediet en budgettering,
5) Gezinscoaching,
6) Powergirls: seksuele weerbaarheid, 12.15 uur Lunch,
13.30 uur Opening middagprogramma door burgemeester Jorritsma met optreden door Alomtonenkoor,
13.40 uur Toespraak staatssecretaris Bijleveld-Schouten,
13.50 uur Videoboodschap minister Vogelaar,
14.00 uur Terugkoppeling workshops door dagvoorzitter samen met workshopleiders,
14.30 uur Sketch,
15.00 uur Discussie 'Empowerment Antilliaanse en Arubaanse vrouwen',
16.00 uur Afsluiting.
16.15 uur Optreden Culture Shock,
16.30 uur Aanvang borrel

Locatie: Stadhuis Almere
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via www.minbzk.nl/sterkevrouwenvanhetkoninkrijk. Alleen deelnemers die zich via deze website inschrijven zijn verzekerd van deelname aan het programma. Op deze site vindt u ook meer informatie over onder andere het programma en de workshops.