Aan tafel met... goed begonnen

bron: Otti Thomas

De toekomstige chefkoks, juristen, hoteleigenaren en economen van Curaçao hebben woensdag een eerste belangrijke stap gezet in hun carriere. Ze namen namelijk deel aan de lunchbijeenkomst ‘Aan tafel met...’, een initiatief van de Studie en Beroepenmarkt Curaçao.

`Aan tafel met...’ heeft als doel 20 jongeren te helpen bij het realiseren van hun dromen in het nieuwe land Curaçao. De jongeren krijgen daarbij begeleiding van vier ervaren ondernemers, namelijk Popi Verboom van Gallery Alma Blou, Hetty van den Ouweneel van de Curaçao Hospitality And Tourism Association (CHATA), Melrose Bloem van Bloem Law Offices Curaçao en Elbert de Windt van Fatum en van de Kamer van Koophandel en Nijverheid Curaçao.

Onderverdeeld in groepjes en begeleid door deze vier deskundigen hebben de deelnemers de mogelijkheden onderzocht om hun afzonderlijke dromen samen te smeden tot vijf concepten voor een onderneming, zoals het opzetten van een tijdschrift en het beginnen van een hotel. Deze eerste opzet zullen ze nu verder uitwerken en weer verder bediscussiëren tijdens de tweede editie van Aan Tafel Met in oktober.

Uiteindelijk zullen ze hun plannen presenteren en verdedigen tijdens de 15de editie van de Studie en Beroepenmarkt op 12 en 13 november in het WTC. De Studie en Beroepenmarkt wordt georganiseerd onder auspicien van de Kamer van Koophandel en Nijverheid.