Contract leidster Nos Kultura niet verlengd

bron Almere

Sandra Frans Michel heeft te horen gekregen dat haar contract als projectleider bij Nos Kultura niet verlengd wordt. ,,Een verlies voor de gemeente'', zo zegt Michel. ,,Ik denk namelijk dat ik een zeer positieve bijdrage heb geleverd aan de gemeente en haar intercultureel beleid. Nos Kultura is echt een begrip geworden.

''Volgens de gemeente wist de projectleider van het multicultureel centrum in Buiten voordat zij aan haar functie begon dat haar contract na vier jaar zou verlopen. ,,Dat heeft te maken met het Bestuurlijk Arrangement'', laat gemeentewoordvoerder Nabila Mahtillo weten. Vanuit dat Arrangement ontvangt Almere jaarlijks een bijdrage voor de bevordering van de participatie van Antillianen. Niet alleen Nos Kultura maakt onderdeel uit van die regeling. Ook worden het huisvestingsproject Room4you, de aanpak van jeugdgroepen en een project om werkloosheid tegen te gaan ervan betaald.

Wat het vertrek van Frans Michel voor de voortzetting van Nos Kultura betekent kon de gemeente nog niet zeggen. Ook Frans Michel kon hier nog weinig over kwijt.