Ex-directeur FWNK wacht resultaten onderzoek SOAB af

bron GCB

Voor de tweede maal dit jaar wordt getracht pressie uit te oefenen op Gaming Control Board (GCB) om openheid van zaken te geven over aangelegenheden die direct de Fundashon Wega di Number Kòrsou zelf treffen. Eerder dit jaar betrof het een vermeende claim van het tv-station TeleCuraçao. Nu wordt beweerd dat er 7 ton van het garantiefonds zoek is en dat GCB hiervoor verantwoordelijk is.

In de media is geventileerd dat GCB ondanks herhaaldelijk verzoek geen uitsluitsel geeft over 700.000 gulden die de accountants van SOAB niet hebben kunnen terugvinden in de boeken van de organisator van de nummerverkoop op Curaçao. Teneinde de clustering van FWNK en GCB te vergemakkelijken werden de individuele bestuursleden van de GCB in 2000 door het bestuurscollege benoemd in het bestuur van de FWNK. Kort daarna gaf de GCB aan dat clustering van beide organisaties niet wenselijk is, omdat in tegenstelling tot GCB de FWNK zich niet bezig houdt met het toezicht op kansspelen doch met het organiseren daarvan. Deze twee zaken zijn niet verenigbaar. De GCB als entiteit was nimmer verantwoordelijk voor het beheer van de FWNK. Desalniettemin bleef de situatie gehandhaafd totdat daar bijna twee jaar geleden abrupt een einde aan kwam toen het Bestuurscollege van de ene op de andere dag het bestuur en de directeur ontsloeg en nieuwe bestuursleden en directeur aanstelde. Bijgevolg is door de uittredende functionarissen de hele administratie overgedragen aan de nieuwe bewindvoerders. Om die reden alleen al is het voor de ex-directeur op dit moment simpelweg niet mogelijk om de stukken te reproduceren teneinde op verantwoorde wijze antwoord te geven op vragen over een eventueel tekort in het garantiefonds.

Aangezien naar verluidt SOAB op dit moment de opdracht heeft om een onderzoek te doen naar de gang van zaken rond dit bedrag, verkiest de ex-directeur het des te meer om zich voorlopig niet te laten verleiden tot verdere uitspraken aangaande deze materie. Wanneer de resultaten van het onderzoek bekend zijn zal de ex-directeur hierop reageren.