Gebrekkig internet zet Curaçao op achterstand

“Liep Curaçao een aantal jaren geleden nog vóór op het gebied van internet ten opzichte van de ons omringende eilanden, vandaag de dag – anno 2008 – constateren experts dat Curaçao deze voorloperspositie is kwijtgeraakt. De gevolgen hiervan werken ver door in het bedrijfsleven en het maatschappelijk leven in het algemeen.” Dit is een van de onderwerpen die aanstaande dinsdag 23 september ter discussie staat tijdens het lunchcongres Fabels, Feiten & Visie;

Internet anno 2008 dat georganiseerd wordt door de Stichting Vrouwennetwerk Curaçao (SVC). Het congres wordt gehouden bij de Bank van de Nederlandse Antillen van 9.45 uur tot 14.00 uur inclusief een netwerklunch.

Met dit congres wil SVC de enigszins ingedutte gemoederen weer wakker schudden en met een toekomstgerichte blik een constructieve bijdrage leveren aan het beter benutten van de mogelijkheden die automatisering en internet bieden.

Welke randvoorwaarden moeten er gecreeërd worden om het on-line betalingsverkeer op Curaçao verder te ontwikkelen; bedrijfsautomatisering biedt nieuwe kansen, ook al bestaat de hardnekkige fabel dat dit banen kost. En welke state-of-the-art toepassingen vanuit de rest van de wereld zijn ook op Curaçao prima haalbaar?

Sprekers van de Stimul-IT, de Bank van de Nederlandse Antillen, AFAS Bedrijfssoftware en Dragonfly Media zullen het onderwerp van diverse kanten belichten. De opening van het congres wordt verricht door Minister Maurice Adriaens van Verkeer, Vervoer en Telecommunicatie. Het congres is toegankelijk voor een ieder; vrouwen èn mannen.

Aanmelden voor het congres is nog mogelijk en kan via de website www.fabelsfeitenvisie.com of per e-mail aanmelden@fabelsfeitenvisie.com.