Gezaghebber voelt zich verantwoordelijk

bron: Paradise FM

Gezaghebber Herbert Domacassé greep gistermiddag de persconferentie aan om aan te geven dat hij zich ‘verantwoordelijk’ voelt de zaak rond de ontvoering van Marlies van der Kouwe dagelijks te volgen.

Domacassé: ,,We zijn heel blij met wat het korps tot nu doet. Ook zijn we blij met de hulp die we krijgen uit Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba.” Hij vervolgde: ,,De ontvoering is een grote schok voor eiland. U weet het, Bonaire staat bekend als een veilig eiland zonder problemen. Maar de wereld verandert; Bonaire moet daar ook rekening mee houden.”

De gezaghebber benadrukte dat de overheid ‘alles op alles wil zetten om de zaken te verbeteren, zodat Bonaire nog beter is voorbereid op toekomst.’

Hij benadrukte ook dat er dagelijks contact is met de minister-president van de Nederlandse Antillen en de gouverneur van de Antillen. ,,Iedereen is op de hoogte, iedereen geeft alle medewerking. Ook de Nederlandse premier Balkenende heeft vandaag (donderdag, red.) gebeld en gevraagd welke medewerking hij kan verlenen.” Domacassé toonde zich tevreden met alle steun.

Volgens de gezaghebber heeft Bonaire weinig ervaring met zaken als ontvoering. ,,We zitten wat dat betreft in een proces.” Hij gaf toe dat ‘er fouten kunnen worden gemaakt’. ,,Maar we doen ons best.” Domacassé houdt nog steeds sterke hoop ‘dat Marlies wordt gevonden’. ,,Bij het oplossen van de zaak hopen en verwachten we de medewerking van burgers.” Vandaag houdt de gezaghebber een nationale toespraak aan de burgers van Bonaire om ze op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.”

Afsluitend stelde hij dat er volgens hem ‘schot in de zaak zit’. ,,Er komen verdachten binnen, dus we houden hoop.”