Insel Air dient schadeclaim in bij luchthaven Curaçao vanwege FOD's

bron nieuwsbrief Luchtvaartnieuws

WILLEMSTAD - Luchtvaartmaatschappij Insel Air heeft bij de luchthaven van Curaçao een claim ingediend wegens schade aan vliegtuigen, veroorzaakt door zogeheten FOD’s (Foreign Object Damage). Tot twee keer toe raakte een toestel van Insel Air beschadigd nadat losse voorwerpen op het platform een vliegtuigmotor zijn ingezogen. Ook is turboproptoestel van de regionale carrier met het neuswiel in een put gezakt.

Insel Air heeft de claim van ruim vier miljoen gulden (1,6 miljoen euro) ingediend bij Curaçao Airport Partners (CAP), de exploitant van de luchthaven. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vrijdag (26 september).

Een deel van het platform van Curaçao Airport blijkt in slechte staat te verkeren. Op sommige plekken is het beton verrot en ligt het betonijzer bloot. CAP heeft intussen actie ondernomen. Zo wordt een deel van de taxibaan onder handen genomen en wordt er geveegd om stukjes afgebrokkeld beton te verwijderen.

CAP bevestigt in het Antilliaans Dagblad dat Insel Air een claim heeft ingediend. Samen met het Departement van Luchtvaart is een actieplan opgesteld om de problemen te verhelpen. Ook zijn offertes gevraagd voor de renovatie van het aangetaste platformdeel. In een ‘Operations Bulletin’ wordt personeel er aan herinnerd gesignaleerde FOD’s direct te verwijderen en te melden.