Nog geen spoor van Marlies

bron: De Stentor

KRALENDIJK (GPD) – Op Bonaire is sinds zaterdagnacht de 24-jarig Nederlandse Marlies van der Kouwe spoorloos. Ze is met geweld van haar fiets getrokken door een man op een motorfiets en ontvoerd. Politiechef John Schagen heeft de hulp van de bevolking ingeroepen om haar terug te vinden. Er is een speciaal telefoonnumer ingesteld voor mensen met tips.

Gisteravond was er nog geen spoor van de verdwenen vrouw en haar ontvoerder. Schagen zei op een persconferentie de hoop nog niet te hebben opgegeven dat Van der Kouwe nog in leven is, ‘ook al zijn hiervoor geen concrete aanwijzingen’. Gisteren werd in verband met deze zaak een huiszoeking verricht, maar dit leverde volgens de politiechef niets op.

De politie is onmiddellijk na de verdwijning van de vrouw een grootschalige zoekactie gestart. In totaal zijn 50 agenten op de zaak gezet. De zoekactie concentreert zich op het noorden van het eiland, de richting waarin volgens getuigen de man verdween die Van der Kouwe van haar fiets trok.

Ook het Recherche Samenwerkingsteam (bestaande uit Nederlandse en Antilliaanse rechercheurs) en de Kustwacht zijn ingeschakeld. Een Dash-verkenningsvliegtuig speurt systematisch het eiland en de omringende Caribische Zee af. Vanuit Nederland zijn teams onderweg van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Nationaal Forensisch Instituut (NFI).

Stagiare
De als goedlachs bekend staande Van der Kouwe werkte sinds twee weken bij Botica Bonaire, een apotheek in de hoofdstraat van Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire. ‘Een soort stage, een beetje vakantie, kijken wat ze wilde gaan doen”, aldus een

medewerkster. Marlies van der Kouwe is geboren op Curaçao; haar vader werkte in de jaren tachtig als huisarts op Bonaire. Enkele weken geleden betrok zij een appartement in het Sweet Lemon Resort, een klein appartementencomplex in de wijk Hato, vlakbij zee.

In de nacht van zaterdag op zondag fietste ze om half twee alleen over het enige fietspad dat Bonaire rijk is langs de kustweg naar het noorden, richting Hato. Getuigen hebben gezien dat ze ter hoogte van het Water- en Elektriciteitsbedrijf door een man van middelgroot postuur met geweld van haar fiets is getrokken en is meegenomen. Haar fiets is teruggevonden.

De ontvoering is op het doorgaans rustige en veilige eiland groot nieuws en houdt de gemoederen danig bezig. Ongeloof overheerst bij de bewoners. De vergelijking met de nog altijd niet opgeloste verdwijning van Natalee Holloway op Aruba dringt zich op, maar niemand wil daar op dit moment aan denken. De in Nederland woonachtige ouders van Marlies van der Kouwe zouden onderweg zijn naar Bonaire.