Stagiaires op Bonaire op hun hoede

bron: CampusTV

De lokale autoriteiten op Bonaire hebben de zoektocht naar de vermiste Marlies van der Kouwe geintensiveerd. De 24-jarige stagiaire wordt sinds zondagnacht vermist. De voormalig studente HBO-rechten werd vermoedelijk van haar fiets getrokken en ontvoerd op een scooter.

Inmiddels zijn naast de tientallen politie-agenten ook de kustwacht en drie Nederlands forensisch-technische rechercheurs op zoek naar Van der Kouwe.

Bij andere stagiaires op het eiland zit de schrik er goed in. “Ik ga meteen voor een autootje kijken, want ik voel me nu toch een stukje minder veilig,” stelt bestuurskundige Caroline Otto (24), die gedetacheerd is door het ministerie van Justitie, haar familie en vrienden in Nederland gerust. “Onze baas heeft ons op het hart gedrukt niet meer alleen over straat te gaan,” laat de 19-jarige Sanne Dost, die verblijft in het Plaza Resort Bonaire, weten.

Inmiddels zijn ook de ouders van de vermiste Marlies van der Kouwe in hetzelfde hotel aangekomen. “Waarschijnlijk staat er morgen een hoop pers voor de deur,” heeft Dost begrepen. “Wij hebben daar dingen over gehoord, en ons is verteld hoe we daarmee om moeten gaan.”