Aan tafel met... halverwege

bron: Otti Thomas

Hoeveel entree kun je vragen aan bezoekers van een leguanenfarm, hoeveel kost fitnessapparatuur, wat is een pakkende naam voor een tijdschrift? Allemaal vragen waarop de deelnemers aan de tweede editie van `Aan tafel met...' afgelopen woensdag 22 oktober een antwoord zochten.

`Aan tafel met...’ is een initiatief van de Studie- en Beroepenmarkt Curaçao. Het doel is scholieren te helpen bij het realiseren van hun dromen in het nieuwe land Curaçao.

Onderverdeeld in groepjes werken de 20 deelnemers aan een concept ondernemingsplan. Ze krijgen begeleiding van ervaren ondernemers, namelijk Popi Verboom van Gallery Alma Blou, Hetty van den Ouweelen van de Curaçao Hospitality And Tourism Association (CHATA), Melrose Bloem van Bloem Law Offices Curaçao en Jefka Alberto van Practical Business Solutions.

De deelnemers hebben veel werk verzet sinds ze in september, tijdens de eerste editie van Aan tafel met..., een keuze maakten voor een bepaald bedrijf; een tijdschrift, een healthspa, een leguanenfarm, een accountantskantoor en een administratiekantoor. De afgelopen weken hebben ze veelvuldig de bibliotheek bezocht, een kijkje genomen bij verschillende bedrijven en een schatting gemaakt van de kosten voor het oprichten van een bedrijf.

De concept ondernemingsplannen worden tijdens de Studie- en Beroepenmarkt Curaçao gepresenteerd. Een jury zal beoordelen welke groep het beste, meest originele en interessantste plan heeft. De winnaars krijgen een prijs.

Aan tafel met... is een van de extra activiteiten van de 15de editie van de Studie en Beroepenmarkt Curaçao op 12 en 13 november in het World Trade Center. De beurs wordt georganiseerd door Mon Art Productions onder auspiciën van de Kamer van Koophandel en Nijverheid Curaçao. Meer informatie over de Studie- en Beroepenmarkt Curaçao is te vinden op de website http://www.curacaostudyfair.com/