Boek 40 jaar NASKHO

bron Ministerie van Algemene Zaken Nederlandse Antillen

Op 17 mei 2007 vierde de Nederlands Antilliaanse Stichting voor Klinisch Hoger Onderwijs (NASKHO) haar 40-jarige jubileum. Ter gelegenheid daarvan organiseerde de NASKHO een jubileumcongres, waarbij door lokale en internationale deskundigen beschouwingen zijn gewijd aan de ontwikkeling (in de activiteiten) van voornoemde stichting in de afgelopen vier decades, maar tevens aan de visie van de organisatie voor de komende vijf jaren.

Mede vanwege de hoge kwaliteit, zijn de inleidingen opgenomen in een jubileumboek van de NASKHO, getiteld “40 jaar NASKHO, 40 jaar bevordering van medische opleidingen:verleden heden en toekomst” (2008, ISBN 978-99904-0-848-5). De in het boek opgenomen bijdragen ontvouwen in deze context een helder beeld van hetgeen gedurende 40 jaar is bereikt op het gebied van het klinisch hoger onderwijs, nascholing en medisch wetenschappelijk onderzoek in de Nederlandse Antillen en het belang daarvan voor de kwaliteit van de gezondheidszorg in de Nederlandse Antillen.

Het boek is verschenen in het najaar van 2008. Op de foto leden van het Bestuur van de NASKHO die een exemplaar van het boek overhandigen aan de Minister President van de Nederlandse Antillen (v.l.n.r. drs. F.J. Faulborn, dr. R.C.M. Antonius, mevr. E. de Jongh-Elhage, drs. F.M. Simon