Dubbele moord op Sint Maarten

bron: Paradise FM

Willemstad - Op St. Martin zijn donderdagochtend een vrouw en een kind omgebracht. Het huis waar de twee verbleven is daarop in brand gestoken. Al snel werd de vader van het kind, R.O.H.K. in het bezit van een Nederlandse nationaliteit, als verdachte beschouwd. K. werd gisterochtend door de Sint-Maartense politie aangetroffen in wijk Belverdere en ging vrijwillig mee om een verklaring af te leggen. Later werd hij gearresteerd.

In zijn verklaring ontkende hij elke betrokkenheid, maar gaf wel aan dat een Curaçaose vriendin, met de initialen R.D.W., die ook op Sint Maarten verblijft, had gedreigd de vrouw en het kind om te brengen. K. verklaarde vaak problemen met W. te hebben.

Hierop werd ook de Curaçaose aangehouden in Philipsburg. Ook zij werd daarop verhoord, maar ontkende ook maar iets met de zaak te maken te hebben. De politie heeft inmiddels verklaard dat ze toch denken dat de vrouw betrokken is bij de moord.

Op verzoek van de Franse autoriteiten is W. naar Marigot gegaan om een verklaring af te leggen. De zaak wordt verder onderzocht.