Excuses Vogelaar aan Antillen

bron: Paradise FM

De Nederlandse minister van Integratie Ella Vogelaar heeft haar excuses aangeboden aan de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage voor een vergissing in een persbericht van haar ministerie. Dat maakte de afdeling voorlichting van de Antilliaanse regering maandag bekend.

Vogelaar en De Jongh-Elhage spraken woensdag 8 oktober in Nederland met elkaar over de Verwijsindex Antillianen (VIA). Daarbij zou zijn afgesproken dat deze verwijsindex tijdens het voorgenomen bezoek begin november van minister Vogelaar aan de Nederlandse Antillen 'het eerste onderwerp van gesprek zal zijn'.

,,Minister Vogelaar zal dit gesprek open ingaan en de Antilliaanse bezwaren tegen de VIA serieus behandelen. Tot het moment van dat gesprek zou met betrekking tot de invoering van de VIA geen verdere actie worden ondernomen. Deze afspraak is, ondanks de nadrukkelijke toezegging, door een vergissing op het departement van minister Vogelaar, niet in het persbericht opgenomen", zo meldt de afdeling voorlichting. Het persbericht werd 9 oktober verspreid.

Minister Vogelaar zou hiervoor haar excuses hebben aangeboden voor het ontbreken van de opmerking.In haar persbericht over de VIA noemt Vogelaar noemt de index 'hard nodig' om ontspoorde jongeren die naar Nederland komen hulp te bieden, omdat Antilliaanse Nederlanders volgens de minister sterk oververtegenwoordigd zijn in de cijfers over schooluitval, schulden, werkloosheid en criminaliteit.