Gedeputeerde Laveist opgepakt

bron: Paradise FM

Op Sint Maarten is gedeputeerde Louis Laveist (Arbeid, Jeugd en Cultuur) woensdagochtend gearresteerd. Dat heeft officier van Justitie op Sint Maarten Taco Stein bevestigd.

Laveist wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Afgelopen maandag werden in het kader van het onderzoek naar de zaak al enkele huiszoekingen verricht, onder meer in zijn huis. Laveist werd toen enkele uren ondervraagd. Na zijn ondervraging schoof hij weer aan bij een vergadering van de Eilandsraad.

Laveist is lid van de Democratische Partij Sint Maarten en maakt als gedeputeerde deel uit van het Bestuurscollege Sint Maarten.

Op Sint Maarten zijn in de afgelopen anderhalf jaar verschillende mensen opgepakt, waaronder een hoofdcommissaris en een commissaris van politie. De zaken hebben veelal te maken met een onderzoek naar fraude bij de vreemdelingendienst en verkoop van verblijfs- en werkvergunningen. Laveist zou als gedeputeerde van Arbeid in die zin betrokken zijn bij de fraude.

Officier van Justitie Stein kon echter geen nadere informatie geven over de redden van de arrestatie van Laveist. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Landsrecherche onder toezicht van Stein.