Hoge verwachtingen lokale renners in Amstel Curaçao Race

bron: Leo van Vliet

Op Curaçao zijn er zaterdag hoge verwachtingen van Jerry Otten in de Amstel Curacao Race. Om 13.30 uur begint de startprocedure van het wielerevenement voor het Lions Dive Hotel. Otten van de Pedal Pushers heeft de laatste tijd sterk gepresteerd met onder andere de overwinningen in het nationaal kampioenschap en in de CWB Klassiko eind september. Vorig jaar konden de lokale renners Johan van den Berg en Iwan Jonker van het TEC-team lange tijd met de beste profs mee. Voorbij Grote Berg kwamen zij in een kopgroep met onder andere Tour de France-winnaar Alberto Contador, Tom Boonen, Thomas Dekker en Frank Schleck. Van den Berg eindigde uiteindelijk als achtste.

,,Het is enorm genieten om met dergelijke wereldtoppers in een kopgroep te zitten. Al was het ook enorm afzien. Het niveauverschil is behoorlijk groot, maar ik ben ongelooflijk trots dat ik na de eerste schermutselingen kon aanhaken bij deze toppers”, aldus Ivan Jonker.

Organisator Leo van Vliet is vooral benieuwd hoe de jonge Curaçaose renners dit jaar stand houden tegen de beste wielrenners van de wereld. De afgelopen zes jaar heeft hij het niveau van de Curaçaose jeugd enorm zien stijgen. Dat was te zien op de Caribische kampioenschappen voor jeugdrenners. Quinten Winkel werd daar kampioen op de tijdrit, terwijl Hainrew Wanga, Sebastian Ron en Rishel Adamus ook knap presteerden. Bij de meiden won Nuhely Emerenciana de wegwedstrijd en haalde zilver op de tijdrit, terwijl Sulien Juliana ook bij de eersten eindigde.

,,Wielrennen is echt een sport geworden op Curaçao”, concludeert Van Vliet. ,,Ik zie de laatste jaren hoe diverse personen enthousiast het jeugdwielrennen oppakken. Er wordt echt gericht met de jongeren gewerkt en je ziet dat de prestaties steeds beter worden. De prestaties op het Caribisch jeugdkampioenschap in juli waren super. Ik hoop dat ze zich goed laten zien in de Amstel Curaçao Race. In Europa is de Amstel Curaçao Race heel populaire geworden.

Anderhalve week voor de race zijn er vanuit Nederland nauwelijks tickets meer te krijgen naar Curaçao. Wat dat betreft is het wielerspektakel ook een toeristische trekpleister geworden. Ik hoop dat we de steun van Curaçao dit evenement de komende jaren nog verder kunnen uitbouwen.”