Onderzoek vindplaats Marlies beëindigd

bron: Paradise FM

Het politieonderzoek op de plaats waar het lichaam van Marlies van der Kouwe werd gevonden is maandag afgerond. Dit berichtte de politie van Bonaire gisteren.

Het stoffelijk overschot van de 24-jarige apothekersassistente werd vrijdag gevonden in de wijk Amboina. De ouders van Marlies brachten een bezoek aan de plaats en legden daar een bloemstuk neer. Zij hebben aangegeven het te waarderen als de bevolking van Bonaire ook bloemen zou leggen.

De politie heeft maandag op Bonaire een nieuwe verdachte aangehouden in de zaak-Van der Kouwe. De 25-jarige Kenneth Marchena werd opgepakt in de wijk Tera Kora, waar hoofdverdachte Ryan Pieters woont. Ook heeft de politie huiszoekingen gedaan in de woning van Marchena en het huis van zijn vriendin. Volgens de oom van Kenneth heeft de politie kleding van de verdachte meegenomen. Of de politie ook spullen in beslag heeft genomen bij de vriendin van Marchena, is niet bekend.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft inmiddels bevestigd, na bestudering van DNA-materiaal van het aangetroffen lichaam, dat het om de 24-jarige apothekersassistente gaat.
Drie verdachten zitten nu nog vast in de verdwijningszaak van Van der Kouwe. Hoofdverdachte Ryan Pieters is overgeplaatst naar de Bon Futuro gevangenis op Curaçao. Op Bonaire zitten nog twee mannen in voorarrest , Siegmar Marchena en de maandag opgepakte Kenneth Marchena.
Jimmy R., de vierde verdachte, is inmiddels weer op vrije voeten. Dat heeft de politie maandag bevestigd. Hij was op de avond van de verdwijning van Marlies op stap met Ryan Pieter, maar zegt Ryan na één uur 's nachts niet meer te hebben gezien.