PAR wel in zee met veroordeelden, mits ze hun straf hebben uitgezeten

Er is beroering ontstaan buiten in binnen de PAR over het schrappen van een onderdeel van de Staatsregeling, die regelt dat mensen die veroordeeld zijn niet meer gekozen kunnen worden in het parlement.

Volgens Norbert George van de Democratische partij is de houding van de PAR vooral het gevolg van hun huidige coalitie met de FOL. De leider van de FOL, Anthony Godett is in het verleden veroordeeld: "opportunistische politiek", aldus George.

De leider van de democraten vindt dat de lat voor politici en bestuurders hoger moet liggen dan voor andere mensen. George doelt hiermee op het standpunt van de PAR dat iedereen die zijn straf heeft uitgezeten, welkom is in de politiek.

Norbert George in gesprek met Dick Drayer: (2'43")

Dennis Jackson, fractievoorzitter van de PAR in de Staten, vindt dat de lat voor de politicus en bestuurder even hoog moet liggen als voor iedereen, en dat eenmaal veroordeelden, die hun straf hebben uitgezeten, weer volledig mee kunnen doen. De rechter dient zich uit te spreken over het ontnemen van het passief kiesrecht, aldus Jackson.

Dennis Jackson in gesprek met Dick Drayer: (2'40")

Overigens ontkent Jackson dat er een discussie wordt gevoerd binnen de PAR over het schrappen van de nieuwe regeling.