Racefiets voor jonge, talentvolle Curaçaose renner

bron: Leo van Vliet

De meest talentvolle jonge Curaçaose wielrenner in de Amstel Curaçao Race wordt dit jaar beloond met een professionele Merida-racefiets. De oud-beroepswielrenners Johan van der Velde, Gerrit Solleveld en Leo van Vliet zullen tijdens de wedstrijd kijken welke jonge renner door zijn koerswijze talent voor de toekomst toont. Deze prijs is een initiatief van Trustmoore, het trustkantoor dat gevestigd is aan de Brionplein in Willemstad. In de avonduren wordt tijdens de afterparty bij Mambo Beach de fiets uitgereikt. Dasia Sport zorgt voor het onderhoud van de fiets.

De afgelopen jaren is de wielersport enorm populaire op Curaçao geworden. Ook de lokale jeugd raakt meer en meer geïnteresseerd in wielrennen. Het trustkantoor Trustmoore heeft een van de richtpunten om talentvolle Curaçaose jongeren te ondersteunen. Met dit nieuwe klassement in de Amstel Curacao Race draagt Trustmoore deze boodschap naar buiten. Eerder ondersteunde Trustmoore ook al twee atleten van de 4x100 meter atletiekploeg die zich helaas net niet voor de Olympische Spelen in Peking kwalificeerde.

De Amstel Curaçao Race is de uitgelezen mogelijkheid voor jonge lokale wielrenners om zich in de kijker te rijden. Tussen de talrijke topprofs, de beste lokale renners en vele Nederlandse amateurs kunnen zij hun talent laten zien. George van Zinnicq Bergmann van Trustmoore geeft aan: ,,Met onze sponsoring hebben wij voor ogen om jonge talentvolle sporters te helpen hun doelen te bereiken. Als het ze niet ontbreekt aan talent en ambitie, maar wel aan de middelen, dan proberen wij te helpen met dit soort initiatieven. Los daarvan, steunen we ook de sport in bredere zin, zodat deze voor een grotere groep van de Curacaose jeugd beschikbaar wordt."
De winnaar krijgt een nieuwe Merida-racefiets. In twee jaar tijd is Merida uitgegroeid tot het fietsmerk van Curaçao. Sinds Merida een van de hoofdsponsors was van de UCI Worldcup mountainbike zijn de fietsen verkrijgbaar in de rijwielzaak van Dasia Sports op de Rotterdamseweg. Merida staat bekend als de fiets die een heel sterke prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Vooral in de mountainbikes en racefietsen scoort het merk goed. In Nederland is Merida het snelst groeiende fietsmerk.

Merida is ook hoofdsponsor van de succesvolle mountainbikeformatie, waarvan voormalig olympisch kampioene Gunn Rita Dahle de wedstrijden bij de vrouwen op Curaçao won.
Dasia Sports is de exclusieve dealer van Merida op Curaçao. De bekende Curaçaose wielrenner Barry Bakker is uitbater van deze zaak, die bijzonder veel aandacht besteed aan het onderhoud van het materiaal. Dasia Sports verzorgt ook het materiaal in de Amstel Curaçao Race. In samenwerking met Wanna Bike zal de mountainbikeclinic met Bart Brentjens op donderdag 1 november vanaf Zanzibar begeleiden. Dasia heeft op Curaçao ook nauwe connecties met de duikvereniging IDD, die deze week de duiken van alle topwielrenners verzorgt.