'Ryan P. bekent wurgen Marlies van der Kouwe'

bron Radio Nederland Wereldomroep

Ryan P. heeft bekend dat hij Marlies van der Kouwe op Bonaire heeft gewurgd. De moeder van Ryan kwam hiermee naar buiten nadat ze dinsdag een gesprek met haar zoon had gehad op de politiepost in de wijk Amboina.

Volgens zijn moeder zou Ryan P. tegen haar hebben gezegd dat hij Van der Kouwe wurgde op de plek waar hij haar van de fiets trok. Daarna heeft hij haar lichaam met een brommer vervoerd naar de plek waar het eind vorige week werd gevonden. P. zou de tas van Van der Kouwe hebben willen stelen.

Toen hij met het slachtoffer in een worsteling belandde en zij hem bij de keel greep, wurgde hij haar. Volgens de moeder heeft Ryan spijt van wat er is gebeurd.

De politie wil de bekentenis nog niet bevestigen. De verdachte blijft voorlopig in volledige afzondering zitten in het belang van het onderzoek, dat nog niet is afgerond. Zo is er nog geen antwoord op de vraag of het hier inderdaad gaat om een beroving of bijvoorbeeld een zedendelict. Ryan P. zelf is inmiddels weer terug in de Bon Futuro gevangenis op Curaçao.

Niels Erkens in gesprek met correspondent Rene Roodheuvel (3'35'')
http://download.omroep.nl/rnw/smac/cms/car_ryan_20081022_44_1kHz.mp3

----------------
Totale nieuwsaanbod Caribische Redactie