SEF-docenten oneens met rapport Commissie Willemstad

bron: Paradise FM

In een brief aan Ron Gomes Casseres, voorzitter van de Onderzoekscommissie UNA-SEF-CURISES, laten vijf docenten van de Sociaal-Economische Faculteit (SEF) weten dat ze zich niet kunnen vinden in de conclusie van het rapprt dat er op de SEF sprake zou zijn van 'intimidation, patronage and often times the improper influence on staff and students alike'.

De brief is ondertekend door docenten Monique Emelina, Diepak Ganpat, Marvis Koeiman, Renny Maduro en Liza Chong. De brief is verstuurd op 20 oktober en werd uitgedeeld onder de journalisten na de persconferentie van docent Gilbert Cijntje maandagmiddag op de Universiiteit van de Nederlandse Antillen.

De ondergetekenden verklaren dat op hen in de afgelopen vijftien jaar geen 'intimidation patronage' is uitgevoerd. Ze noemen de conclusies op dit gebied 'zeer suggestief en totaal onacceptabel'. ,,Het lijkt alsof wij niet kritisch kunnen beoordelen wat ons standpunt moet zijn." De ondergetekenden stellen vraagtekens bij het onderzoek dat volgens hen geen hoor- en wederhoor heeft toegepast.