Sluis was 'wel geschikt' als Dok-directeur

bron: Paradise FM

Willemstad - Franklin 'Chebu' Sluis, werkzaam als Staffunctionaris Beleid en Marktregulering bij Bureau Telecommunicatie en Post, beschouwde zichzelf als 'zeer geschikte' kandidaat voor de functie van directeur bij de Curaçaose Dokmaatschappij.

Sluis werd hiervoor eerder dit jaar voorgedragen. Gedeputeerde Eugene Rhuggenaath vond echter dat Sluis geen goede kandidaat was omdat hij geen haven - en scheepvaartachtergrond had. De PAR-gedeputeerde dreigde zelf zijn functie op te geven als Sluis benoemd zou worden.
Uiteindelijk is de benoeming niet doorgegaan. In de vandaag uitgekomen editie van het tijdschrift Vakatura! zegt Sluis dat hij wél geschikt was voor het werk: 'Wat veel mensen niet weten is dat mijn afstudeerscriptie handelde over het beheren van organisaties die op basis van grote projecten fungeren. In mijn scriptie heb ik onder meer behandeld hoe je kunt bepalen of een project winstgevend zal zijn of niet en ook welk beleid er gevoerd moet worden om het project in goede banen te leiden. Behalve dat, ben ik een accountant. Mensen die er niet voldoende mee te maken hebben, denken dat het bij accountancy allen om cijfers gaat, maar een accountant moet vaak ook advies geven aan organisaties over hun beleid. Een accountant voert vaak controles uit. Dat doet een accountant bij organisaties in uiteenlopende sectoren, dus ook organisaties zoals de Dok-maatschappij. Ik ben door de commissie uit 20 kandidaten aangewezen als iemand die geschikt is voor het werk', aldus Sluis in Vakatura!

In het artikel zegt Sluis zich niet meer met die benoeming bezig te houden. Hij verheugt zich op de post van interim-directeur bij de Nieuwe Post Nederlandse Antillen NV, een benoeming die nog officieel bekrachtigd moet worden.