Stress oorzaak crisis UPB

bron: Paradise FM

De dreigende crisis binnen de Bonaireaanse regeringspartij UPB is gisteravond na langdurig overleg op Curaçao bezworen. De oorzaak lag in de zware werkzaamheden van de gedeputeerden en 'de door stress veroorzaakte, al te haastige reacties'.

Dat verklaarde partijleider Ramoncito Booi. Dinsdagavond werd bekend dat gedeputeerde Anthony Nicolaas (Staatkundige Structuur) zijn portefeuille wilde neerleggen. Samen met Eilandraadslid Reginald Dortalina maakte hij tegelijkertijd zijn bezwaren kenbaar over onderdelen van de Besluitenlijst BES die gisteren op de agenda van de Eilandsraad stond. De vergadering is uitgesteld, in plaats daarvan is volgens Booi gisteren de hele dag inhoudelijk overlegd tussen de partijleden, waarbij in de middag alle partijen samen zaten in het Marriott Hotel op Curaçao. ,,We hebben de zaken uitgewerkt. Naar voren kwam dat er heel veel frustraties leefden en er lange tijd geen ruimte is geweest om dat te verwerken. De politici hebben veel verantwoordelijkheid en stress."

Dat komt volgens Booi onder meer omdat er relatief weinig mensen op Bonaire ingeschakeld kunnen worden bij de staatkundige zaken. Ook komt er volgens Booi veel op de gedeputeerden af. ,, Na het lange beraad is volgens Booi gisteren overeengekomen dat in ieder geval tot 15 december 'iedereen op zijn post blijft'. ,,Daarna gaat ook een nieuwe fase van de staatkundige structuur in en zien we verder."