’Woorden schieten tekort’

bron: Algemeen Dagblad

LEUSDEN - Tientallen Leusdenaren namen maandag de moeite om het condoleanceregister te tekenen dat de gemeente Leusden openstelde naar aanleiding van het overlijden van Marlies van der Kouwe.

Zij werd vrijdag na een vermissing van vier weken op Bonaire gevonden. Veel van de ondertekenaars rekenden al lang niet meer op een levensteken van Marlies.

,,Ik ken haar niet persoonlijk, hooguit van de apotheek en de supermarkt waar ze werkte.’’ Een 26-jarige Leusdense wacht rustig op haar beurt in de hal. ,,Het heeft me weken in de greep gehouden.’’

Woorden schieten voor veel ondertekenaars tekort. Dat schrijven ze dan ook in het register. ’Niet voor te stellen dat Marlies, die me een poos geleden nog hielp bij de apotheek, er niet meer is’, schrijft iemand. Sommigen richten zich rechtstreeks tot de ouders, zoals Elly: ’Ik zou u willen helpen, maar kan niks voor u doen’. Een vriendin schrijft Marlies vreselijk te gaan missen. ’Een paar weken terug hebben we nog een mooie dag gehad in Mysteryland. We zullen nooit meer vrijdag een wijntje drinken in De Dikke of stappen in Utrecht’.

Receptioniste mevrouw Tijmensen zette ook haar krabbel neer. ,,De dader zouden ze zijn hele leven moeten opsluiten,’’ zegt ze. Het condoleanceregister ligt nog vier dagen in het Leusdense gemeentehuis.