BC St. Maarten blijft aan

bron: Antilliaans Dagblad

Philipsburg - De regeringscrisis op Sint Maarten is voorbij. Dat bevestigde DP-leider Sarah Wescott-Williams gistermiddag. De DP-overheid behoudt voldoende steun.

Volgens Wescott-Williams heeft ze zondag een brief gefaxt naar gezaghebber Richards waarin ze stelt dat zes Eilandsraadleden de huidige regering steunen, en dat zij de vier in functie zijnde gedeputeerden blijven leveren. De steun wordt geleverd door de vijf leden van de DP in de Eilandsraad plus de onafhankelijke politicus Louie Laveist.

Daarmee is een einde gekomen aan een onzekere periode van meer dan een week, waarin het er naar uitzag dat Laveist, die opstapte uit de DP maar wel vasthield aan zijn zetel in de Eilandsraad, ook zijn steun aan de DP zou intrekken. In de afgelopen dagen zoemden verschillende scenario's rond. Zo zou gedeputeerde Theo Heyliger ook een overstap van de DP naar National Alliance overwegen en zou aan de andere kant Eilandsraadlid van National Alliance Hyacinth Richardson zijn gevraagd de overstap naar de DP te maken. Zaterdag ontkende Richardson een mogelijke overstap in alle toonaarden.