Benzine binnenkort goedkoper

bron: Antilliaans Dagblad

Willemstad - Als het aan gedeputeerde Humphrey Davelaar (PNP) ligt, zal de benzine prijs per 1 december met zeker twintig cent omlaag gaan. Dit geldt voor zowel de twee benzinesoorten als voor diesel. De gedeputeerde heeft reeds mondeling van de Curoil-directeur gehoord dat dit waarschijnlijk mogelijk is en wacht nu op het rapport van de Curoil-accountants dat hij vanmiddag gaat krijgen.

Dit rapport wordt vervolgens aan de Dienst Economische Zaken (DEZ) voorgelegd voor advies, meldt Davelaar. De energie-gedeputeerde gaat ervan uit dat het DEZ-advies niet lang op zich zal laten wachten. ,,Eventueel gaat de dienst overwerken zodat het Bestuurscollege op maandag al via een buitengewone vergadering een definitieve beslissing kan nemen", aldus de gedeputeerde.

De brandstofprijzen gaan daarna nog meer omlaag, zo verwacht Davelaar.
Naar verwachting zullen de tarieven met ingang van eind januari of begin februari gelijk worden aan de marktprijs. Dan, of misschien zelf eerder, zal Curoil volgens projecties het verlies ingehaald hebben dat veroorzaakt werd door de correctiefactor, zo legt de gedeputeerde uit.