Celstraffen voor zeven ontvoerders

Willemstad - De rechter heeft vrijdag zeven celstraffen uitgedeeld in de rechtzaak rond de geruchtmakende ontvoering van de Libanees/Curaçaose zakenman Waldi Nabil Ghazal Omais op 10 juli van dit jaar. De hele zaak draait om de ontvoering van de in Colombia geboren zakenman Omais. Hij werd ontvoerd voor de deur van zijn huis, daarna werd hij uiteindelijk naar een appartement in Souax gebracht waar hij de volgende dag uit kon lopen omdat zijn ontvoerders de boel hadden opgegeven.

De Colombianen Yesit Mindiola Manjarres (27) en Juan Perez Martinez (25) worden beschouwd als de belangrijkste mannen achter de ontvoering en kregen beiden 7,5 jaar gevangenisstraf. De Curaçaose mannen Tyrone Brigita (33), Albert Hodge (38) en Winston Sobers (23) kregen achtereenvolgens 5 jaar, 4,5 jaar en 4 jaar gevangenisstraf vanwege de daadwerkelijke ontvoering op 10 juli. De drie hadden wapens bij zich en probeerden al enkele dagen de zakenman te ontvoeren, onder meer bij de familiewinkel Milan te Otrobanda.

Uiteindelijk werd Omais voor de deur van zijn huis, in het bijzijn van zijn moeder, onder bedreiging van wapens meegenomen. Twee andere verdachten die gisteren hun straf kregen, waren de Jamaicaanse broers Leton Grant (21) en Shane Buchanan (24). Zij worden ervan verdacht voor een nacht onderdak te hebben geboden in hun huis in Souax aan de ontvoerde zakenman. De twee broers verklaarden echter dat ze niet in een complot zaten, maar overvallen werden toen de ontvoerders voor hun deur stonden. De rechter veroordeelde ze gisteren beiden tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.