Curaçaose jeugdzeilers scoren goed in Puerto Rico

bron: YSNA

In Puerto Rico vond afgelopen weekend de Ponce International Optimist Regatta plaats met deelnemers uit het Caribisch gebied en America. In de Optimist wereld staat Puerto Rico momenteel bovenaan. Raul Rios uit San Juan is Wereldkampioen en ook werd hij Noord Amerikaans Kampioen tijdens de hier op Curaçao gehouden OPTINAM.

Deion van Rooijen, Just en Odile van Aanholt allen jeugdzeilers van Youth Sailing Curaçao reisden naar Puerto Rico om te trainen en wedstrijdervaring op te doen. Curaçao en de Nederlandse Antillen werden uitstekend vertegenwoordigd door het drietal, alle drie vielen in de prijzen. Op de foto de 10-jarige Odile van Aanholt, winnaar van de White Fleet en First Girl Overall. Beste Antilliaan was Deion van Rooijen met de zesde plaats overall. Just van Aanholt veroverde het goud in Red Fleet, de klasse tot en met 12 jaar en eindigde als zevende in het Overall klassement. Het evenement werd gewonnen door Fernando Monllor uit Ponce.

Aansluitend op de Ponce International Regatta verhuisden de zeilers naar het oosten van Puerto Rico. Daar zijn nu top jeugdzeilers uit 7 landen bijeen voor een vierdaagse clinic. Hoofdcoach is de Argentijn Gonzalo "Bocha" Pollitzer, die met zijn Puerto Rico team alle grote prijzen dit jaar heeft binnengehaald. Zowel het Wereldkampioenschap Individueel en Team als het Noord Amerikaans Kampioenschap Individueel en Team ging naar het oppermachtige Puerto Rico.