Demonstratie tegen Nederlands concert op Curacao

Willemstad - Oppositiepartij Pueblo Soberano zal tijdens het door Nederland georganiseerde Koninkrijksconcert dat op 14 december op Curacao staat gepland een demonstratie houden. ,,We gaan het feestje bederven'', kondigde Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels vrijdag aan.

Het op 14 december geplande Koninkrijksconcert, met onder meer zangeres Hind, wordt gehouden een dag voor de onderteking van een politiek akkoord tijdens een Ronde Tafel Conferentie in Willemstad, waarbij premier Balkenende aanwezig zal zijn.

Eerder deze week werd op Sint Maarten een akkoord bereikt over financieel toezicht door Nederland en de invoering van een politiewet voor de nieuwe staatkundige structuur van de Antillen, die in 2010 vorm moet hebben.

Wiels vindt dat Curacao haar beoogde autonomie heeft verkocht in ruil voor Nederlands geld voor sanering van de Antilliaanse schulden. ,,En nu betaalt Nederland voor muziek, eten en drinken voor de bevolking op zondag 14 december. Maar de bevolking is gewoon boos over de besluiten die zijn gesloten. Daarom hebben we besloten dat we op dat moment op het Brionplein gaan demonstreren. We gaan er hard tegen aan", aldus Helmin Wiels.