Druk weekend douane luchthaven

bron: Antilliaans Dagblad

Willemstad - De douane had een drukke dag vrijdag op vliegveld Hato waar ze zowel in de ochtend- als in de avondvlucht van ArkeFly een partij drugs in beslag hebben genomen. 's Ochtends werden drie personen afkomstig uit Roemenië gearresteerd nadat de politiehond alarm sloeg en de douane ruim drie kilo cocaïne in een dubbele bodem van hun bagage vond. De drie personen, twee mannen en een vrouw, waren op weg naar Sint Maarten van waar ze naar Frankrijk zouden reizen.

Later op dag rond vijf uur 's avonds vond het Hato-team bestaande uit leden van de douane en de marechaussee tijdens een reguliere controle, vier rugzakken met 27 pakketten van in totaal dertig kilo cocaïne in de laadruimte van het Arkefly-toestel. Deze vlucht stond op het punt naar Amsterdam te vertrekken. Twee werknemers van de luchthaven werden in verband hiermee gearresteerd en overgedragen aan de narcotica-afdeling van de politie.

De dag ervoor werden Jamaicanen op het vliegveld aangehouden die met ingeslikte drugsbolletjes naar Nederland wilden reizen.