Esther Steenbergen Trio dinsdag en woensdag op Curaçao

bron: Vertegenwoordiging van Nederland in de NA

Het fameuze Nederlandse Esther Steenbergen Trio treedt aanstaande dinsdagavond 25 november op in Teatro Luna Blou. Een initiatief van de Vertegenwoordiging van Nederland in de Nederlandse Antillen, in nauwe samenwerking met Teatro Luna Blou en het Nederlands Fonds voor de Podium Kunsten. Een dag later, op woensdagavond 26 november, volgt een masterclass van Esther Steenbergen en Eric Calmes, aan de Muziekacademie Edgar Palm/Cultureel Centrum Curaçao te Emmastad.

Tijdens het optreden van het Esther Steenbergen Trio in Teatro Luna Blou staan composities van onder anderen Astor Piazzolla, Ernesto Snajer (Argentinië), Leo Brouwer (Cuba) en Heitor Villa-Lobos (Brazilië) centraal. De klassiek opgeleide Steenbergen wordt begeleid door twee begenadigde musici: Eric Calmes op basgitaar en Enrique Firpi op slagwerk. Calmes, oorspronkelijk afkomstig van Curaçao, beweegt zich even gemakkelijk in de jazz, fusion, salsa, als in de klassieke muziek. Firpi, afkomstig uit Uruguay, woont sinds 1987 in Nederland maar speelt over de hele wereld met talloze artiesten. Als gastdocent is hij verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht.

Het optreden van het Esther Steenbergen Trio in Teatro Luna Blou op dinsdag 25 november begint om 20.30 uur. Kaarten à 25 gulden zijn verkrijgbaar bij het theater.

Woensdagavond 26 november geven Esther Steenbergen en Eric Calmes ook een masterclass voor leerlingen van de Muziekacademie Edgar Palm van het Cultureel Centrum Curaçao aan de Koninginnelaan te Emmastad van 19.00 – 21.00 uur. De masterclass – in het auditorium van het Cultureel Centrum Curaçao – staat ook open voor andere gitaristen en belangstellenden en is gratis toegankelijk voor iedereen. Gitaarbouwer Otto Vowinkel, de echtgenoot van Steenbergen, beantwoordt woensdagavond ook graag technische vragen over de bouw en reparatie van het gitaarinstrument. Belangstellenden worden wel verzocht zich bij de administratie van de Muziekschool op te geven, telefoonnummer: 7373510.