Gesprekken over toekomst Karla-Omayra

Willemstad - Minister van Onderwijs en Volksgezondheid Omayra Leeflang weet niet hoe de verhalen in de wereld zijn gekomen dat het leerproject met de boot 'Karla-Omayra' stopt. Ochtendkrant Extra meldde dinsdag op de voorpagina dat Nederland niet langer wil doorgaan met het project 'Karla-Omayra'.

De krant meldt dat vertegenwoordigers van de Raad van Commissarissen van de maatschappij die de directie voert over de 'Karla-Omayra' in Nederland 'in een ultieme poging' proberen ambtenaren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) te overtuigen van de noodzaak om te heroverwegen en fondsen ter beschikking te stellen zodat het opleidingsschip in het Dok kan voor een grote onderhoudsbeurt'. Kosten voor die grote beurt: een miljoen Naf, aldus de Extra. Aangezien de Antilliaanse regering dat bedrag niet wil overmaken zouden BZK-ambtenaren hebben voorgesteld de 'Karla-Omayra' te repareren en dan te verkopen.

Leeflang stelt in een reactie tegenover het Antilliaans Dagblad dat ze 'niet weet hoe de krant aan die informatie komt'. ,,Momenteel vinden gesprekken plaats over de toekomst van het schip." De minister zegt te hopen dat de gesprekken positief uitpakken voor de Karla-Omayra. ,,We moeten goed kijken wat er wel en niet kan. Ik doe er verstandig aan verder niet te speculeren over wat er besloten gaat worden. Maar volgens mij willen alle partijen werken aan een toekomst voor het schip."