Maria Immaculata Lyceum opnieuw ontruimd

Vandaag is voor de tweede maal op rij het Maria Immaculata Lyceum (MIL) ontruimt als gevolg van de uitstoot van de ISLA raffinaderij. Ook het Maria College, Ancilla Domini vsbo en andere scholen in de omgeving zijn gesloten.

Door weersomstandigheden kan de vervuilde uitstoot van PdVSA niet weg en zorgen verhoogde concentraties kankerverwekkende Fijnstof, Zwaveldioxide, Venadium en Nikkel voor irriterende ogen, kriebelende hoest en ander ongerief bij kinderen, leerkrachten en bewoners van de wijken onder de rook van de raffinaderij.

Waar bij de meeste raffinaderijen een verminderde productie is vereist bij vergelijkbare weersomstandigheden, voorziet de hindervergunning van de raffinaderij daar niet in, met gevolg dat PdVSA, de exploitant van de raffinaderij haar productie ook niet verlaagd.

Jeroen Heuvel, leraar Literatuur Onderwijs en Papiamentu op het MIL spreekt van een ernstige situatie: 2'51".

De communicatiedienst van de ISLA en verantwoordelijk gedeputeerde Davelaar waren de gehele dag onbereikbaar. De milieudienst neemt de telefoon wel op, maar mag niets zeggen, aldus hoofd van Dienst Tico Ras.

Een bekend probleem, aldus voorzitter Peter van Leeuwen van Stichting Schoon Milieu (SMOC): 5'24".

Paradise FM heeft zowel gedeputeerde Davelaar, de Mileudienst als de Raffinaderij gevraagd om een reactie op deze berichtgeving. Helaas werd op geen van de telefoonnummers opgenomen.